22 Şubat 2016 Pazartesi

Yalnız O’na Kulluk Ederiz


Yalnız O’na Kulluk Ederiz

Yalnız O’na kulluk ettiğimizde gücümüzün farkına varırız. Vazgeçmeyi ve kabullenmeyi biliriz. Teslimiyete girdiğimizde zaten mutluyuzdur. Olan  e olmayan her şeyin hayrımıza olduğunu idrak edip, diretmelerden, geçici şeylere tutunmalardan vazgeçtiğimizde mutluluğumuzu engelleyen ne olabilir. Bu Dünyadaki tek kalıcı gerçek “O” değil midir.

Elalem ne derlerden vazgeçip, elaleme, sevgi görmek için sevdiklerimize kulluk etmeyi bıraktığımızda özgür oluruz  sevdiklerimizin de geçici olabileceğini, hiç kimseyi  ve hiçbir şeyi O’ndan daha fazla sevemeyeceğimizi anladığımızda ruhumuz huzur bulur.

Kul olmak sadece ibadet etmek değildir. O’na ul olmak; O’ndan başka bir gerçekliği kabul etmmek, O’nun önüne hiçbir şeyi geçirmemek, verdiğine de vermediğine de şükredip, hoşumuza gitmeyen daha doğrusu egomuzun hoşuna gitmeyen şeylerin de O’ndan  geldiğini kabullenip hamd edebilmek ve verdiği-vermediği her şeyde hayrı görebilmektir.

İmtihandaysak eğer, aldığımız dersler oranında başarılı oluruz. Yaşadığımız olumsuz olaylarda ah vah demek yerine, nerede yanlış yaptığımızı bulmak aynı tekrara düşmemek için eksiğimizi, inancımızı tamamlamak gerekir.

İnanç dilde değil, kalpte olmalı. İnanç dilden kalbe indiğinde teslimiyet başlar. Teslimiyet olduğunda zaten kalp temizlenir, kötülüklerden arınmaya başlar. Tanıdığınız ve tanımadığınız, sevdiğiniz ve sevmediğiniz herkesin iyiliği için dua eder, kalbinizden ve aklınızdan kötülük geçirmezsiniz.  Egonuza yenilmezsiniz. Egonuzu bir kenarda tutarsınız ve sevmediğiniz kimse kalmaz. Herkeste O’nu görürsünüz çünkü.



  

Esra Eray
Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & İnsan Kaynakları Uzmanı
http://esraeray.blogspot.com.tr
İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder