20 Şubat 2016 Cumartesi

Hem Güçlü Ol, Hem Mutlu Ol, Hem Kadın Ol

Hem Güçlü Ol, Hem Mutlu Ol, Hem Kadın Ol

Kadından eğer, ezilmek istemiyorsan, muhtaç olmak istemiyorsan, özgür olmak istiyorsan güçlü olmak zorundasın. Her şartta  başın dik durmalı, aksa da gözyaşların içinde saklanmalı. Mücadelesinden her zaman galip çıkmalısın. Yenilme lüksün yoktur. Hayat Herkes gıptayla bakar, kimi kıskanır, kimi özenir, kimi takdir eder. Sen hiçbirini umursamazsın. Kimseye eyvallahın yoktur. Yetersin kendi kendine.

Peki içinde hissettiklerin. Güçlü kadın yalnızdır her zaman. Kalabalıklar içinde yalnız olmayı çok iyi bilir. Derdi olsa  kimseyle  paylaşamaz, kimseden de yardım görmeyeceğini zaten en başından kabulleniştir. Çünkü o güçlüdür her şeyin üstesinden gelebilir tek başına. Onun kimseye ihtiyacı yoktur diye düşünür etrafındakiler. Bir bakarsın en yakınındakiler uzak olmuş, tek başınasın.

Aslında o gülmeyi de güldürmeyi de bilir. Mutlu olmayı, mutlu etmeyi de bilir. Hayatın kısalığını da, dünyanın geçiciliğini de, güzelliklerini de bilir. Güçlü kadın öğrenmiştir küçük şeylerden mutlu olmayı da bir tek yalnızlığa alışamamıştır. Zordur güçlü kadının yalnızlığını paylaşmak, herkes üstesinden gelemez. Çünkü ona verilebilecek şeyler elle tutulabilen şeyler değildir. Sevmeyi bilmek gerek. Güçlü kadın anlaşılmak ister, hoşgörü ister, ilgi ister, sadakat ister, koşulsuz sevilmek ister. Sen ona bir versen o sana her zaman on verecek gücü bulur.  Dedin ya önce sevmeyi bilmek gerek. Bilmiyorsan zaten o seni bırakacak gücü de bulur.

Hem güçlü ol, hem mutlu ol, hem kadın ol. Zor iş. Tüm kadınlara selam olsun.




Esra Eray
Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & İnsan Kaynakları Uzmanı
http://esraeray.blogspot.com.tr
İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder