26 Kasım 2017 Pazar

Şimdi Güneşi Yakalamak Zamanı

Hayat yolu inişli çıkışlı bir yol. Bu yolda su gibi akmayı bildiğimizde, teslimiyetteki huzuru yakalarız. “Direnmektir yaşamak” deriz ya, direnmek değildir aslında, akmaktır… Eğilir, bükülürüz ama kırılmayız, kopmayız. Çünkü her daim umudumuz vardır.  Sonbaharda açan çiçek misali umutlarımız günümüzü süsler.
Umut etmek gelecekte yaşamak olarak algılanmasın. Umut etmek, Yaradan’a güvenmektir, sabretmektir.
Sabretmek, geceden sonra gündüzün geleceğini, yağmurdan sonra güneşin doğacağını bildiğimiz gibi, yaşadığımız olumsuzluklardan sonra mutluluğun geleceğini de bilmektir.
Bilmek, seçimlerimizde egomuzdan sıyrılarak hayrı görüp, hayır yolunda gitmektir. Sıkıntılı durumlarda bile kendini bırakmadan, elinden gelenin en iyisini yapmak, gerisini Allah’a bırakmaktır.
Yaradan’a güvenmek, olan ve olmayan her şeyin hayrımıza olduğunu bilmektir. Olanı her hali ile kabul etmektir. Olana ve olmayana şükredebilmektir.
 Şükredebilmek ise, farkına varan için büyük bir lütuftur. Hayatımıza şükrü yerleştirdiğimizde yaşamın anlamı değişmeye başlar. Daha önce göremediğimiz mucizeler yavaş yavaş ortaya çıkar, görünür olur. Şükretmeyi unutmadan her anın mucizesinin farkına vararak nefes almaktır yaşamak aslında.
Hayatımızın yağmurları sağanak da olsa, şükür ve teslimiyetle hayrı seçtiğimizde güneş kendini gösterir. Biliriz ki güneşimiz doğacak.
Şimdi güneşi yakalamak zamanı…





Esra Eray
Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & İnsan Kaynakları Uzmanı
http://esraeray.blogspot.com.tr
https://www.youtube.com/channel/UCqlIdsmVhOgk6D3d3KBYb7w


İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder